У Маріуполі розпочинається Гогольfest

18:24, 26.04.2019
У Маріуполі розпочинається Гогольfest

(фото: Станіслав Гоцуляк)

Цими днями Маріуполь переживає справжню культурну окупацію. У місті розпочинається Гогольfest – міжнародний фестиваль сучасного мистецтва.


На вулицях міста – афіші, плакати, арт-об’єкти, які нагадують містянам і гостям міста про непересічну культурну подію.

 

Водночас, якщо театр розпочинається з вішалки, то Гогольfest – із залізничного вокзалу. Кожен поїзд, що прибуває, привозить на фестиваль нових учасників.  Сюди ж 27 квітня прибуде перший в Європі арт-потяг ГогольTrain з десятьма вагонами учасників фестивалю.

 

 

 


Відкриття фестивалю відбудеться на Великій музичній сцені в Міському саду. Шість днів тут триватимуть виступи українських та іноземних виконавців. Вхід на всі концерти – вільний.

 


 


Щодня раніше за інших розпочинатимуть свої заходи учасники дитячої програми. В театрі ляльок відбуватимуться вистави і читання п’єс для дітей та підлітків.

 

 


 


Водонапірна вежа, побудована у 1909-1910 рр. – архітектурний символ Маріуполя. Нині тут знаходиться Vezha Creative Space. На чотирьох поверхах креативного простору "Вежа" відбуватимуться події Освітньої програми "Гімназія" Настасії Євдокимової: дискусії, лекції, кінопокази.

 

 

 

На великій та малій сценах Палацу Культури "Молодіжний" демонструватимуть театральну програму фестивалю.

 

 

 

 

Платформу ТЮ відкрито порівняно нещодавно – 2016 року біженкою з Донецька Діаною Берг. Але вже нині це культурний центр, що відіграє помітну роль в мистецькому житті Маріуполя. Тут буде встановлено інсталяції, відбуватимуться покази фільмів, лекції, ворк-шопи, арт-пікнік.

 


 

Фестиваль започатковано 2007 року. Тривалий час це був суто столичний артфест, аж поки одного разу він не відбувся в Івано-Франківську. Досвід виявився вдалим. І ось цьогоріч його вдруге поспіль приймає Маріуполь - і знову під назвою Startup ГогольFest.