Кремль: рішення Путіна щодо України залежать від Зеленського

14:53, 24.04.2019
Кремль: рішення Путіна щодо України залежать від Зеленського

(Володимир Астапкович/ РІА Новини)

Президент Росії Володимир Путін буде вибудовувати лінію російсько-українських відносин з урахуванням заяв і дій нового українського лідера Володимира Зеленського.

 

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише Українська правда з посиланням на російські ЗМІ. 

 

"У будь-якому випадку президент Росії як людина, яка визначає зовнішню політику російської держави, в тому числі визначає вектор політики щодо України, саме на підставі конкретних заяв і дій (Зеленського - ред.) буде вибудовувати свою лінію спілкування з керівництвом України", - сказав він.

 

Пєсков не став відповідати на питання про те, як діятиме Москва, якщо дії і слова обраного президента України Зеленського не влаштують РФ.

 

"Мовою дипломатів це називається "евентуальні міркування". Вони навряд чи доречні, тим більше в такій чутливій сфері, як російсько-українські відносини", - додав він.

 

За його словами, Кремль поки не знає позицію Зеленського у питанні утримання під вартою росіян в Україні.

 

Як повідомляла УМ, раніше Володимира Зеленського привітали з перемогою серед інших президент-утікач Віктор Янукович та глава УПЦ МП Онуфрій. При цьому в штабі Зеленського заявили, що обійдуться без привітань Януковича та пропагандистів з Росії і України.

 

Зеленського також привітали лідери країн США, Польщі, Білорусі та багатьох інших, крім Росії.