У Тернополі відкрили першу в Україні соціально-спортивну школу славнозвісного «Реал»

24.04.2019
У Тернополі відкрили першу в Україні соціально-спортивну школу славнозвісного «Реал»

Вихованці школи разом з іспанськими гостями. (Фото з сайта https://epicentrk.ua)

Тернопіль став першим містом України, де кілька місяців тому відкрилася й успішно діє соціально-спортивна школа Фонду «Реал Мадрид».
 
Відразу треба зазначити, що мережа таких закладів (усього їх уже понад 450) — це світовий проект, який наразі втілюється у 80 країнах світу і спрямований на виховання, освіту та кращу інтеграцію в суспільство дітей із соціально незахищених родин.
 
Як сказав на відкритті школи в Тернополі уповноважений посол славнозвісного іспанського футбольного клубу Альваро Арбелоа, «Реал» має на меті бути найкращим не лише під час гри, а й поза грою. Саме для цього 20 років тому ми створили цей фонд і допомогли тисячам дітей».
 
У тернопільській школі «Реалу» зараз навчається 126 дітей, але вже з 1 верес­ня цього року їх має бути 300. Навчання є абсолютно безкоштовним, крім того, вихованців забезпечують харчуванням та спортивним інвентарем.
 
А викладачі-тренери працюють за спеціально розробленою іспанцями методикою, особливість якої полягає в тому, що спортивні заняття обов’язково містять ще й освітній елемент.
 
Школярі можуть вивчати іноземну мову, займатися психологією та внутрішнім розвитком, грати в інтелектуальні ігри.
 
Нещодавно дітям надали можливість побувати на захоплюючій екскурсії у Мадриді.
 
А зараз вони готуються до нової зарубіжної подорожі — до угорського Будапешта, де відбудеться чемпіонат серед шкіл Фонду «Реал Мадрид».