Сім'я мільярдерів Піно пожертвує 100 мільйонів євро на відбудову Нотр-Дама

16:51, 16.04.2019
Сім'я мільярдерів Піно пожертвує 100 мільйонів євро на відбудову Нотр-Дама

Франсуа-Анрі Піно і Сальма Хайєк (фото з відкритих джерел)

Сім'я бізнесменів-мільярдерів з Франції Піно готова пожертвувати на відновлення згорілого собору 100 мільйонів євро.
 
Про це пише Le Figaro з посиланням на бізнесмена Франсуа-Анрі Піно.
 
"Мій батько, Франсуа Піно, і я вирішили виділити з фондів компанії Artemis 100 мільйонів євро на реконструкцію собору Паризької Богоматері, в якому в понеділок спалахнула пожежа", - заявив він.
 
Бізнесмени володіють декількома брендами одягу, в числі яких Gucci і Yves Saint Laurent. Також їм належить аукціонної будинок Christie's.
 
Нагадаємо, пожежа в соборі Паризької Богоматері почалася ввечері 15 квітня, за попередніми даними, причиною пожежі послужили будівельні роботи.
 
Пожежа тривала близько 9 годин, в результаті чого обвалилися частини будівлі - шпиль і дві третини даху собору.
 
Каркас будівлі вдалося врятувати, тому є ймовірність, що будівля вдасться відновити. Зі скарбниці Нотр-Дама був врятований терновий вінець Ісуса Христа. Віконні троянди XIII століття, ймовірно, були знищені вогнем.
 
Як повідомляла "УМ", Собор Паризької Богоматері загорівся ввечері понеділка, 15 квітня, близько 18.50 за місцевим часом. Під час пожежі загорілося горище будівлі, згодом обвалилися дах і шпиль Собору. Пожежу пов'язують з ремонтом, який тривав у приміщенні.
 
Уранці 16 квітня пожежу в Нотр-Дамі вдалося зупинити. Частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа, вдалося врятувати з палаючого Собору Паризької Богоматері.
 
Як писала "УМ", у Франції розпочато збір коштів на відновлення Нотр-Даму.