У Лондоні заарештували підозрюваного у нападі на авто посла України

13:24, 14.04.2019
У Лондоні заарештували підозрюваного у нападі на авто посла України

(KATAYAMAHIROAKI/ TWITER)

У Лондоні взяли під варту чоловіка, який напередодні кілька разів навмисне протаранив службовий автомобіль посла України в Британії Наталії Галібаренко.

 

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на заяву міської поліції Лондона.

 

"Чоловік у віці 40 років був заарештований за підозрою в замаху на вбивство співробітників поліції і нанесенні шкоди", - повідомили у поліції.

 

Як повідомляють, у якості запобіжного заходу його спершу доставили в центральну лондонську лікарню. Під час інциденту нападник не постраждав. Тепер підозрюваного утримують під вартою в центральній поліцейській дільниці Лондона.

 

В суботу, 13 квітня,  службовий автомобіль посла України у Великій Британії Наталії Галібаренко навмисно протаранив автомобіль. 

 

Після виклику поліції автомобіль нападника заблокували. Втім, незважаючи на дії поліції, нападник здійснив повторний таран автомобіля посла.

 

У відповідь поліцейські були змушені відкрити вогонь по автомобілю нападника. Його затримали та доставили у відділок поліції. Ніхто зі співробітників посольства не постраждав. Особу та мотив злочину встановлює поліція.

 

За повідомленнями в соціальних мережах, пролунало до десяти пострілів. Скотленд Ярд підтвердив, що поліцейські застосували зброю, але поранених не зафіксовано. Поліція не вважає напад терактом.