МВС закликає штаби обох кандидатів у президенти «не розхитувати ситуацію»

14:06, 13.04.2019
МВС закликає штаби обох кандидатів у президенти «не розхитувати ситуацію»

Правоохоронці закликали штаби кандидатів у президенти утриматися від радикальних закликів проти опонентів, щоб уникнути штучних провокацій.

 

Як повідомляє прес-служба МВС з посиланням на першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, напередодні дебатів між кандидатами в президенти і другого туру голосування МВС проведе консультації з представниками обох штабів щодо заходів безпеки. Під час масових заходів останнього тижня перед голосуванням, запланованих обома штабами, МВС посилить заходи безпеки і збільшить кількість правоохоронців.

 

"У разі, якщо дебати все ж таки пройдуть на НСК "Олімпійський", організатори та глядачі мають бути готові до посилених заходів безпеки та перевірок, а також заборони проносити зброю, навіть за наявності документів на неї, та інших предметів, що можуть бути небезпечні для оточуючих. Окрім цього, ми проведемо низку зустрічей із представниками обох штабів, аби "групи підтримки" кандидатів уникали образливих висловлювань і провокативних плакатів в бік опонентів", - зазначив Яровий.

 

Він додав, що МВС працюватиме в тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами.

 

"Ми підходимо до завершальної фази виборчого процесу і атмосфера у суспільстві – напружена. В інформаційному просторі підігріваються настрої відкритої ворожнечі між кандидатами, тому наше завдання – попередження таких ситуацій. Ми закликаємо обидві політичні сили бути лояльними та толерантними один до одного і головне - не розхитувати ситуацію напередодні другого туру виборів", - зазначив Яровий.

 

Він також закликав керівників правоохоронних підрозділів тісно взаємодіяти з представниками громадськості та роз'яснювати їм неприпустимість порушень громадського порядку і безпеки громадян.

 

"Обов'язково проводити постійну роботу з громадськими організаціями – прихильниками різних політичних сил. Спілкуватися та наголошувати, що є межа, за яку не можна переступати. У разі, якщо хтось перейдете цю межу - будемо діяти жорстко та законно", - наголосив перший заступник глави МВС.

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.