На Луганщині в бою загинули юні воїни Дмитро Стрекнєв та Іван Лисиця

16:00, 07.04.2019
На Луганщині  в бою загинули юні воїни Дмитро Стрекнєв та Іван Лисиця

(фото з сайту Новинарня)

Прес-центр операції Об’єднаних сил назвав імена бійців Збройних сил України, які загинули внаслідок бойових дій у суботу, 6 квітня.

 

Про це пише Новинарня


Це солдати Дмитро Стрекнєв й Іван Лисиця – вони полягли під час обстрілу в районі хутора Вільний (біля міста Золоте) в Попаснянському районі Луганської області.

 

“Близько опівночі, з метою виявлення системи вогню наших позицій у районі хутора Вільний, ворог відкрив вогонь з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Гранатометник солдат Дмитро Стрєкнєв та номер кулеметного розрахунку солдат Іван Лисиця спільно з товаришами вогнем у відповідь примусили ворога припинити обстріл. Поряд з цим, внаслідок щільного вогню окупантів обидва військовослужбовці отримали кульові поранення, які виявилися фатальними”, – розповів на брифінгу представник прес-центру ООС Олексій Жуганов.

 

За його словами, за мужність та героїзм солдати Стрєкнєв та Лисиця будуть нагороджені посмертно.

 

“Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними нашої розвідки, трьох окупантів (минулої доби) ліквідовано, ще одного – поранено”, – зазначив речник.

 

                             Дмитро Стрекнєв                        

 

Як вдалося з’ясували з соцмереж, Дмитро Стрекнєв був зовсім молодим, не так давно навчався у школі №2 міста Сватове. Він віддав життя, захищаючи рідну Луганщину.

 

                                            Іван Лисиця 

 

 

Іван Лисиця – 1996 року народження. 3 квітня він відзначив 23-річчя. Закінчив школу в селі Карпівка (смт Миколаївка, Широківський район Дніпропетровщини).

 

У березні Ваня поширював у ФБ фото полеглого в бою Євгена Керечанина – а через кілька днів загинув і сам…