У черкаській поліклініці не впізнали мера і зажадали від нього «благодійного внеску»

26.03.2019
У Черкасах міський голова Анатолій Бондаренко пішов зі своєю донькою у звичайну дитячу поліклініку по вулиці Благовісній здавати аналізи, і його там не ідентифікували.
 
Бо народ уже звик, що влада в такі лікувальні заклади не часто навідується, зазвичай лікується у приватних клініках.
 
Тож мера прийняли за звичайного черкаського татка і вимагали в нього благодійний внесок.
 
За словами самого пана Бондаренка, спочатку він простояв у черзі, а в кабінеті лабораторії помітив коробку з благодійними внесками.
 
Коли запитав у медиків, що то таке, ті відповіли, що збирають із батьків добровільні внески.
 
Тільки тоді лаборанти збагнули, що перед ними міський голова, злякалися й коробку швиденько сховали.
 
Анатолія Бондаренка під час «походу в народ» обурили не лише «колядування» медиків, а й неорганізованість роботи поліклініки.
 
«Ми виділяємо десятки мільйонів на медичні заклади, а в них — ні світла в коридорах немає, ні туалетного паперу у вбиральнях», — прокоментував він інцидент.
 
За фактом вимагання грошей iз черкаського міського голови директор департаменту охорони здоров’я Черкаської міської ради Олег Стадник провів у дитячій поліклініці термінове службове розслідування.
 
«Одним із пунктів угоди між Національною службою здоров’я України та Центрами сімейної медицини є пункт про заборону вимагання будь-яких оплат і коштів. Покарання — розірвання угоди і припинення фінансування. Ми вже оголосили догани керівнику лабораторії, фельдшерам та лаборантам поліклініки за неналежне виконання функціональних обов’язків, передбачених посадовою інструкцією», — зазначає головний медик Черкас.
 
Олег Стадник каже, враховуючи, що до закінчення робочого часу по кошти в сумі 26 гривень батьки маленьких пацієнтів, які проходили обстеження, не звертались, названу суму покладено на розрахунковий рахунок лікарні, квитанція є.
 
Також він закликав жителів Черкас повідомляти про будь-які факти вимагання в Центрах сімейної медицини та їхнiх педіатричних філіях Департамент охорони здоров’я.