Президент Грузії: Ми не можемо спілкуватися російською

10:32, 22.03.2019
Президент Грузії: Ми не можемо спілкуватися російською

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відвідала Гардабані – місто у східній Грузії, де значна частина населення – етнічні азербайджанці-мусульмани.

 

Вона привітала їх зі святом Навруз-байрам і закликала до єдності, пише Грузіія Online.

 

"Я тут не гість, я – господиня. Як і в будь-якому місці в Грузії – я у своєму домі. І я дуже щаслива, що можу разом з вами відзначити цей чудовий день. Берегти традиції і продовжувати їх – дійсно одна з дуже сильних сторін нашої ідентичності", – сказала Саломе Зурабішвілі. 

 

 

За її словами, сильними сторонами є толерантність і терпимість.

 

"З цим жила Грузія протягом століть. Але – ця цінність слабшає. І у світі, і у нас. Хоча без неї ми не будемо розвиватися", - зазначила вона. 

 

"Я дуже пишаюся, що Грузія – місце, де можуть жити будь-які люди будь-якого походження. І їхнє спільне майбутнє засноване на тому, що нас пов’язує одна мова. Але я не можу говорити з вами російською мовою – це виключено. Російська – це не мова, яка нас об’єднує", – наголосила Зурабішвілі. 

 

Далі вона пояснила, що саме вона мала на увазі і чому так вважає: "Я можу вивчити кілька слів азербайджанською. І вивчу ще більше. Але ваше майбутнє, майбутнє молоді та наше спільне майбутнє все-таки залежить від того, щоб ми говорили однією мовою".

 

"Важливо, щоб ви продовжували ваші традиції, зберігали вашу мову, ваші пісні, танці. Все це – багатство і Грузії також. Тож нумо бути зразковою країною!" – підсумувала Зурабішвілі.