Росія не зупиняється у застосуванні забороненої Мінськими угодами зброї на Донбасі

20.03.2019
Російські окупаційні війська 18 березня тричі обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил, при цьому кожного разу застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 i 82 мм, а також гранатомети, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю.
 
Усі обстріли російсько-окупаційні війська здійснили у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: iз мінометів калібрів 120 та 82 мм — по­близу села Катеринівка; двічі — зі снайперської та стрілецької зброї, а також із великокаліберних кулеметів, і в подальшому — з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів — поблизу населеного пункту Хутір Вільний.
 
Унаслідок обстрілів один 21-річний український військовослужбовець загинув. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил.
 
Напередодні, 17 березня, поліг смертю хоробрих 28-річний Віктор Грабар. 
 
За даними розвідки, 18 березня вогнем у відповідь двох окупантів було ліквідовано та двох поранено. Також знищено дві бойові машини піхоти та дві одиниці військової автомобільної техніки противника.
 
Станом на 7-му годину ранку 19 березня обстрілів позицій наших військ не зафіксовано. Об’єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.