У програмах Зеленського, Бойка, Вілкула та Ляшка немає жодного слова про Крим

16:12, 17.03.2019
У програмах Зеленського, Бойка, Вілкула та Ляшка немає жодного слова про Крим

Про повернення Донбасу говорила більшість кандидатів у президенти. А ось про Крим деякі вирішили не згадувати.


Чимало рейтингових кандидатів взагалі не вживає слово "Крим" у власних програмах, передає ВВС.

 

Це, зокрема, колишні "регіонали" Юрій Бойко та Олександр Вілкул, а також Олег Ляшко, Володимир Зеленський та інші. Загалом у матеріалі згадуються 14 таких політиків.

 

 

 

 

Як заявляв перед цим національний лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, біля 20 кандидатів (з 39) ні в програмі своїй, ні у висловлюваннях в пресі жодним словом "не згадували" про необхідність повернення Криму до складу України. 

 

“Ми проводили дослідження всіх 44, а тепер уже 39 кандидатів у президенти щодо того, якими будуть їхні дії в плані відновлення територіальної цілісності України, їхнє відношення до агресії, бачення майбутнього шляху України в плані євроатлантичної інтеграції. Показово, що біля 20 кандидатів ні в програмі своїй, ні у якихось висловлюваннях у пресі ані словом не згадували про необхідність повернення окупованих територій”, - підкреслив Джемілєв.

 

Крім того, за його словами, деякі кандидати у Президенти висловлювалися із вказаних питань “туманно”, а один на запитання, як збирається повертати Крим, навіть відповів, що “хай його звільняє той, хто його віддав”.