Посольство США видало попередження своїм громадянам через акцію праворадикалів у Києві

15:37, 15.03.2019
Посольство США видало попередження своїм громадянам через акцію праворадикалів у Києві

(Serhii Nuzhnenko/radiosvoboda)

Посольство США оприлюднило попередження для американських громадян через акцію, яку 16 березня в центрі Києва планує праворадикальна організація Національний корпус.

 

"Цю групу пов’язують із насильством і порушенням громадського порядку, зокрема із сутичками з поліцією. На місці проведення акції очікують велике скупчення людей", – йдеться в повідомленні, поширеному посольством 15 березня.

 

Дипломатичне представництво радить уникати натовпу, бути готовим до значної кількості поліцейських і закриття вулиць, стежити за інструкціями правоохоронців і повідомленнями в ЗМІ.

 

Праворадикали планують чергову акцію на майдані Незалежності в Києві опівдні 16 березня на знак протесту проти розкрадань в армії.

 

Як повідомляла УМ,  9 березня редставники Нацкорпусу влаштували сутичку  з правоохоронцями у Черкасах, в резулбтаті якої постраждало два десятки поліцейських, зокрема, й начальник Головного управління нацполіції в Черкаській області Валерій Лютий.

 
Поліцейські зупинили представники Національного корпусу, коли ті намагалися прорватися на сцену, щоб зірвати виступ президента Петра Порошенка. Медики діагностували у постраждалих правоохоронців опіки очей, шкіри обличчя та травми голови.
 
 
У партії "БПП "Солідарність" заявляють, що за подіями 9 березня, які відбулись в Києві і Черкасах, "стоять проросійські реваншисти та олігархи-втікачі".
 
 
А сам Нацкорпус звинуватив поліцію Черкас у жорсткому затриманні сімох його представників.
 
 

Голові обласного осередку партії “Національний корпус” Дмитру Кухарчуку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Під домашнім арештом він перебуватиме два місяці – до 10 травня 2019 року.

 

Раніше у Соснівському райсуді обрали запобіжний захід для іншого фігуранта справи – активіста “Національного корпусу” Антона Братка. Йому суд призначив запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.