Юлія Тимошенко заявила, що оголошує імпічмент президенту Порошенку (оновлено)

12:22, 26.02.2019
Юлія Тимошенко заявила, що оголошує імпічмент президенту Порошенку (оновлено)

Тимошенко звинуватила президента в причетності до закупівель у Росії запчастин до військової техніки за завищеними цінами (фото: "Апостроф")

Лідер фракції "Батьківщина", кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що починає початок процедури імпічменту президента Петра Порошенка після розслідування про розкрадання в оборонній сфері.
 
Про це Тимошенко заявила у Верховній Раді, передає Еспресо.TV.
 
"Ми оголошуємо, що разом із іншими фракціями, які підтримують, ми починаємо процедуру імпічменту президента", - сказала Тимошенко.
 
Юлія Тимошенко звинуватила Петра Порошенка в причетності до закупівель у Росії запчастин до української військової техніки за завищеними цінами.
 
"Ми вважаємо, що те, що було зроблено, і те, що журналістами-розслідувачами оприлюднено, підпадає під ст. 111 Кримінального кодексу України "державна зрада", - заявила Тимошенко.
 
Водночас керівник департаменту інформаційної політики Адміністрації президента України Володимир Горковенко в коментарі "Радіо Свобода" назвав ініціативу Тимошенко "прекрасною історією".
 
"Як можна почати процедуру імпічменту без закону про імпічмент? Прекрасна історія", - сказав він.
 
Напередодні журналісти проекту BIHUS.info оприлюднили розслідування про причетність родини Гладковських до схем збагачення на оборонних замовленнях.
 
У розслідування вони розповіли, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
Як свідчить оприлюднене BIHUS.info листування, Гладковський-молодший займався вирішенням питань найвищого рівня, узгоджуючи договори, зокрема, через свого батька. Гладковський-старший, крім посади в РНБО, також має бізнес-відносини з президентом Петром Порошенком.