Сергій Горбатюк звинуватив владу в недостатній підтримці слідства у справах Майдану

16:23, 19.02.2019
Сергій Горбатюк звинуватив владу в недостатній підтримці слідства у справах Майдану

Сергій Горбатюк: 36 осіб, яким повідомлено про підозру у скоєнні злочинів на Майдані, продовжують працювати в правоохоронних органах, десятеро - на керівних посадах (фото: facebook.com / Тарас Гаталяк)

Начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що розслідування вбивств на Майдані 2013-2014 років не завершилося через відсутність підтримки керівництва України та правоохоронних органів.
 
Про це він сказав під час круглого столу "П'ять років після подій Євромайдану", передає "Інтерфакс-Україна".
 
"Чому не досягнуто повноцінних результатів, незважаючи на всі докладені зусилля?... На жаль, тієї допомоги, підтримки, яка потрібна була і яку, насамперед, декларували (слідчі, - ред.), її не отримували. Саме від керівництва держави, керівництва правоохоронних органів", - заявив Горбатюк.
 
За його словами, тільки сім'ї Небесної сотні, їхні адвокати, представники громадських організацій сприяли слідству.
 
Сергій Горбатюк зазначив, що оперативні підрозділи МВС України та СБУ не сприяли слідству, за винятком розслідування використання "тітушок" на Майдані.
 
Він також розповів, що 36 осіб, яким повідомлено про підозру у скоєнні злочинів під час Революції гідності, продовжують працювати в правоохоронних органах.
 
"На сьогодні з тих, кому повідомлено про підозру, 36 продовжують працювати в правоохоронних органах, із них десятеро - на керівних посадах", - сказав він.
 
Сергій Горбатюк також дорікнув судовим інстанціям через затягування розгляду справ Майдану в суді.
 
Нагадаємо, в листопаді Сергій Горбатюк повідомив, що більша частина з 4 тисяч 700 злочинів проти Майдану уже розслідувані, винними визнано 52 особи, винесено 9 вироків. Однак убивства активістів Євромайдану Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського і Романа Сеника досі не розкриті.
 
8 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко відзвітував про завершення експертизи щодо наказів розстрілювати Майдан, проте пізніше керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк спростував цю заяву.