У трьох великих аеропортах Німеччини оголосили страйк працівники служб безпеки

11.01.2019
В аеропортах Дюссельдорфа, Кельна та Штутгарта у ніч на четвер, 10 січня, розпочався страйк співробітників, що відповідають за безпековий контроль пасажирів та вантажів.
 
Про це повідомили в німецькій профспілці Ver.di.
 
Акція триватиме весь день та може зачепити до 110 тисяч пасажирів, зокрема й українських, оскільки до цих аеропортів здійснюють польоти з України кілька звичайних та бюджетних авіакомпаній.
 
Зазвичай ці три аеропорти по четвергах обслуговують близько 1040 рейсів. Унаслідок страйку в аеропорту Дюссельдорфа скасовані 350 рейсів, у Штутгарті — 125, а в Кельні — 130, зазначає «Німецька хвиля». Також низка рейсів була відмінена в Берліні, де офіційно не було оголошено страйку.
 
Новий попереджувальний страйк викликаний тим, що після призупинення роботи у двох берлінських аеропортах Федеральна асоціація компаній з авіаційної безпеки (BDLS) не надала жодних покращених пропозицій профспілці. Тому не виключено, що вчорашня акція протесту стане початком хвилі подальших страйків.
 
До цього часу переговори між профспілкою, яка вимагає підвищити оплату праці близько 23 тисяч співробітників служб безпеки аеропортів до 20 євро на годину, та BDLS не були результативними. На цей час мінімальна оплата за годину становить від €15 до €17,05.  Продовження переговорів заплановано на 23 січня.