На Луганщині хлопець врятував свого дідуся-інваліда, але отримав дуже тяжкі опіки

11.01.2019
До реанімації Харківського опікового центру потрапив 17-річний Єгор Чернецький, який зумів витягти з палаючого будинку свого дідуся-інваліда, проте сам ледве лишився живим.
 
У хлопця обгоріло 60 відсотків шкіри, третина поверхні має дуже глибокі рани.
 
«У нього обпечене обличчя та голова, — розповіла мати юнака, що цілодобово чергує біля його ліжка. — Шкіру зняли. Також руки, плечі та спина обпечені». 
 
Про трагедію, яка сталася у Станиці Луганській, розповів сам Єгор, коли прийшов до тями. За його словами, дід неправильно закинув дрова в пічку, через що спалахнула пожежа.
 
Хлопець не розгубився, перетягнув старого до іншої кімнати, вибив шибку у вікні й почав кликати на допомогу.
 
Його ніхто не почув. Було близько восьмої вечора передсвяткового дня. За мить юнак ви­біг на вечірню вулицю, а навколо — ні душі.
 
«Тоді він сам через двері зайшов у будинок, — переповіла мати Галина Чернецька. — Обпік руки об ручку дверей. І пішов крізь полум’я витягати дідуся. Він почав втрачати свідомість від диму».
 
Першу допомогу хлопцю надали фа­хівці Лисичанської лікарні, після чого переправили хворого до спеціалізованого центру Харкова. Стан здоров’я Єгора медики називають стабільно тяжким, уже 10 днів він — у реанімації.
 
Станом на 10 січня отримував консервативне лікування, але вже наступного тижня, за прогнозами лікарів, на юнака чекає перша операція. 
 
Масштаби трагедії, яку наразі переживають мати та син, переоцінити складно. Їхній будинок дощенту згорів, вони втратили всі свої речі, та й тривале лікування потребує чималих коштів.
 
Частину ліків Єгору купують за власні кошти. Для охочих допомогти родині є можливість переказати кошти на картку «Приват Банку»: 4149 4991 1190 5079 Чернецька Галина Володимирівна.