Міністр Аваков проігнорував допит ГПУ щодо ймовірного замаху на Януковича

09:34, 14.12.2018
Міністр Аваков проігнорував допит ГПУ щодо ймовірного замаху на Януковича

Арсен Аваков вчергове проігнорував допит у справі Януковича (фото: mvs.gov.ua)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков проігнорував виклик на допит до управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури щодо ймовірного замаху на Віктора Януковича.

Про це агенству "Українські новини" повідомив очільний управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

За даними "РБК-Україна", Арсен Аваков отримає новий виклик - на 20 грудня.

Неназваний співрозмовник агенції переконує, що Арсен Аваков для слідчих дій не з’явився з вини помічників, вони нібито щось наплутали із повісткою.

"Його помічники сказали, що вони щось неправильно зрозуміли з викликом на допит, нібито сталося непорозуміння. Кажуть, що він готовий прийти", – зазначив співрозмовник.

При цьому обидва інформагенства повідомили, що Арсен Аваков перебуває в Києві.

На допит міністра МВС викликають після заяви адвокатів Віктора Януковича, які стверджують, що на звинуваченого у державній зраді намагалися вчинити замах.

Як повідомляла "УМ", попередній виклик на допит, який мав відбутися до 9 грудня, Арсен Аваков теж проігнорував.

Справа стосується епізоду, коли під час втечі Віктора Януковича через Харківщину 22 лютого 2014 року в його авто нібито потрапила куля. Чому в цій справі на допит викликають Арсена Авакова та чи є інші свідки, наразі не повідомляється.

Нагадаємо, Віктор Янукович не вийшов на зв’язок, щоб виголосити останнє слово у справі про державну зраду, яка розглядається в Оболонському районному суді.