Онуфрій повернув лист Варфоломія назад у Стамбул

14:18, 08.12.2018
Онуфрій повернув лист Варфоломія назад у Стамбул

Варфоломій закликає Онуфрія взяти участь в Об'єднавчому соборі (фото з відкритих джерел)

Предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій повернув назад до Стамбула листа від патріарха Варфоломія, в якому вселеньский патріарх закликає взяти участь в Об’єднавчому соборі .
 
Про це повідомляє в суботу прес-служба УПЦ МП.
 
"Лист Блаженніший Митрополит Онуфрій поклав назад у конверт і відправив у Стамбул за адресою відправника", - йдеться в повідомленні.
 
В УПЦ МП зазначили, що в листі Варфоломія їм не сподобались вирази про те, що УПЦ переходить в повне підпорядкування Вселенському престолу та заклик почати спілкування з Патріархом Київським Філаретом.
 
Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій надіслав листа предстоятелю УПЦ МП Онуфрію, в якому закликав взяти участь в Об’єднавчому соборі та нагадав, що очільник УПЦ МП втратить титул "митрополит Київський" після Томосу.
 
Як відомо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській церкві.
 
У Москві стурбувалися тим, що в Україні буде незалежна від Росії канонічна церква, тому РПЦ розірвала відносини з Вселенським партіархатом. Церква Росії наполягає на своїх правах в Україні і називає себе "канонічною", а Кремль погрожує захищати православних в Україні, як захищає російськомовних.
 
Як повідомив президент України Петро Порошенко, Об’єднавчий собор Української автокефальної церкви відбудеться 15 грудня.
 
Напередодні єпископ УПЦ МП Олександр Драбинко опублікував лист-запрошення, в якому розкриваються подробиці цієї зустрічі.