У Москві похвалилися «відсутністю скарг» від захоплених українських моряків

13:55, 02.12.2018
У Москві похвалилися «відсутністю скарг» від захоплених українських моряків

24-х українських моряків з окупованої Керчі вивезли в СІЗО Москви (фото: РБК)

У Росії заявляють, що члени московської Громадської наглядової комісії (ГНК) відвідали полонених українських моряків у Лефортовському СІЗО.
 
Про це 2 грудня повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з посиланням на російського омбудсмена Тетяну Москалькову. 
 
"Отримала офіційну інформацію від Москалькової. Вона повідомила, що члени московської ГНК  відвідали 21 українського моряка, який утримується у Лефортовському СІЗО. З кожним з них розмовляли", - повідомила Денісова.
 
Підлегла Путіна Москалькова переконує, що умови утримання українських військовополонених "відповідають міжнародним стандартам, скарг та звернень з їхнього боку немає".
 
Також члени ГНК відвідали трьох українських моряків, які утримуються у медичному підрозділі "Матросской тишины".
 
"Їхнє лікування проходить нормально. Наступного тижня їх відвідає уповноважений з прав людини у Москві, а також Уповноважений з прав людини в РФ Москалькова", - зазначила український омбудсмен.
 
Денісова додала, що планує провести перемовини з Москальковою щодо надання можливості відвідати українських моряків.
 
Нагадаємо, українських моряків, захоплених Росією в полон неподалік анексованого Криму, заарештували на 60 діб. Їх вивезли в СІЗО Москви з окупованого Криму.