Підозрюваний у незаконному збагаченні Мирослав Продан повернувся до України

13:38, 26.11.2018
Підозрюваний у незаконному збагаченні Мирослав Продан повернувся до України

Продан стверджує, що докази проти нього сфабрикували "потужні контрабандні клани, зрощені з високопосадовцями, правоохоронцями, політиками" (фото: facebook.com/Myroslav.Prodan)

Підозрюваний у незаконному збагаченні екс-в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан заявив, що повернувся до Києва після лікування в Німеччині.
 
Про це Продан заявив на своїй сторінці у Facebook.
 
"Курс лікування видався складним. Три хірургічні втручання під наркозом. Лікування ще триває, але тепер не мушу перебувати в медичному закладі", - написав він.
 
Він також назвав оприлюднену напередодні у ЗМІ "переписку Продана з довіреною особою" фейковою.
 
За словами Продана, докази проти нього сфабрикували "потужні контрабандні клани, зрощені з високопосадовцями, правоохоронцями, політиками".
 
Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрює Мирослава Продана в набутті 89 мільйонів гривень під час роботи на посадах в.о. заступника та голови Державної фіскальної служби з липня 2016 року по червень 2018 року.
 
Повідомляється, що за ці кошти Продан придбав дві квартири у Києві за 6,7 мільйона, два будинки у Туреччині за 78 мільйонів і 3 авто представницького класу за 3,4 мільйона гривень, але оформив їх на близьку особу.
 
Також слідство перевіряє причетність екс-очільника ДФС до придбання інших об’єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.
 
У САП нагадали, що ч.3 ст.368-2 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, раніше очільник САП Назар Холодницький викликав Мирослава Продана на допит і пригрозив вжити "заходів процесуального впливу", якщо він не з’явиться. Сам Мирослав Продан заявив, що перебуває на лікуванні в Німеччині.
 
Мирослав Продан був звільнений з посади очільника ДФС у вересні, оскільки Кабмін планує провести конкурс на посаду глави Фіскальної служби і Продан збирається в ньому брати участь.