Рада не змогла перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську

18:12, 20.11.2018
Верховна Рада України ухвалила законопроект, яким перейменувала Кіровоградський район Кіровоградської області на Кропивницький район. Відповідне рішення підтримав 231 народний депутат.
 
Також Верховна Рада на засіданні у вівторок підтримала перейменування Кіровоградської області на Кропивницьку і прийняла рішення направити до Конституційного суду відповідний законопроект. Рішення підтримали 239 народних депутатів.
 
Водночас перейменувати Дніпропетровську область Рада не змогла - перейменування її в Січеславську підтримали тільки 202 нардепи за 226 необхідних. Під час голосування депутати скандували БПП, "Мова-віра-армія", а після провального голосування - "ганьба".
 
Як відомо, наприкінці червня 2018 комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав пропозицію перейменувати Дніпропетровську область у Січеславську, а Кіровоградську - у Кропивницьку. 
 
14 липня 2016 року Верховна Рада перейменувала місто Кіровоград на Кропивницький. Також Рада перейменувала Дніпропетровськ на Дніпро. Перейменування міст відбулося у межах декомунізації.