Суддю, що відпустив підозрюваних у вбивстві Василя Сергієнка, у Черкасах закидали копійками (відео)

19:28, 19.11.2018
Суддю, що відпустив підозрюваних у вбивстві Василя Сергієнка, у Черкасах закидали копійками (відео)

Суддя Пироженко обіцяв пояснити, чому суд прийняв таке рішення

У Черкасах активісти закидали копійками суддю Сергія Пироженка після того, як суд під його головуванням відпустив під заставу двох підозрюваних у вбивстві журналіста Василя 
Сергієнка.
 
Активісти впіймали суддю в коридорі, і, не підбираючи слів, мало не побили його. В обличчя Пироженку кричали: "Скільки країна може чекати", "Скільки бабок взяв?", "А земельну ділянку в Судаку де взяв?",  "А хату в 1200 квадратів де наслужив?", "Та скиньтеся грошима, він бідує, нещасний, він голодний". А після цього закидали суддю Пироженка копійками та посипали папірцями, розмальованими під долари. 
 
Тут же в коридорі вони поставили два імпровізовані мішки, на яких написали "2 мільйони" і "800 тисяч".
 
На вівторок черкаські активісти оголосили збір біля Будинку Правосуддя, що на розі вулиць Гоголя та Богдана Хмельницького.
 

Натомість суддя заявив представникам громадськості, що, оскільки прокуратура подала апеляційне клопотання про зміну затриманим запобіжного заходу, то у вівторок о 14-30 колегія суддів має зачитати повний текст ухвали, мовляв, там буде пояснено, чому суд прийняв таке рішення.
 
Як повідомляла "УМ", у Черкасах колегія суддів Соснівського районного суду під головуванням судді Сергія Пироженка винесла безпрецедентну ухвалу і відпустила двох підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка під майже 3 мільйони гривень застави.
 
Нагадаємо, що 4 квітня 2014 року тітушки помстилися 58-річному корсунському журналісту Василю Сергієнку за його громадську та журналістську діяльність. Його забрали серед білого дня на очах у матері і вивезли у невідомому напрямку. Вже згодом журналіста знайшли закатованим і закопаним у лісі.

Справа про жорстоке вбивство Сергієнка тягнеться із 2014 року, на лаві підсудних - п’ять підозрюваних, однак рішення суди не поспішають виносити.