Бойко та Рабінович разом ідуть на вибори-2019 (оновлено)

14:28, 09.11.2018
Бойко та Рабінович разом ідуть на вибори-2019 (оновлено)

Юрій Бойко та Вадим Рабінович (фото: Українська правда)

Частина партії "Опозиційний блок" і партія "За життя!" підписали угоду про об'єднання і домовилися про висунення єдиних кандидатів на виборах президента, народних депутатів і депутатів місцевих рад у 2019 році.

Про це повідомляє Укрінформ.

Угоду про об'єднання і створення платформи "Опозиційна платформа - За життя" підписали співголова партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко і лідер партії "За життя!" Вадим Рабінович у кулуарах Верховної Ради.

Політики нібито досягли компромісу щодо висунення спільного кандидата в президента і узгодили кандидатів на регіональні вибори.

Крім того, угодою передбачається спільна участь у місцевих виборах та створення спільних штабів у регіонах.

При цьому екс-регіонали іще нібито не визначилися, хто з них буде головним - претендувати на пост президента, але розмови про об’єднання політсил тривають.

Водночас, "Українській правді" повідомив народний депутат "Опозиційного блоку" Вадим Новинський, рішення Бойка і Рабіновича про створення "Опозиційної платформи - За життя" не має відношення до "Опоблоку".
 
"У нас, у партії "Опозиційний блок", нічого не відбулося. Партія не уповноважувала Бойка підписувати жодні документи з Рабіновичем", - зазначив нардеп.
 
За його словами, Бойко це зробив як приватна особа, а партія ніяких рішень про об'єднання з будь-ким не приймала.
 
Щоб розібратися у ситуації, після такого рішення Бойка, партія зустрінеться в понеділок на засіданні політради.
 
Нардеп також заявив, що в партії вимагають скликати з'їзд, щоб ухвалити відповідні рішення.
 
"Ми вели переговори щодо висування єдиного кандидата у президенти від опозиційних сил, але жодного рішення ухвалено ще не було. Ми вважаємо, що наш кандидат має скласти реальну конкуренцію владі, а не бути на підтанцівці у Петра Порошенка. А панове Бойко і Льовочкін зараз, схоже, хочуть вступити у партію "За життя". Буде у них "За життя" (об’єднана)", - заявив Новинський.
 
Нардеп наголосив, що ініціативи Бойка і Рабіновича - це їхні приватні дії, а "Опоблок" жодних рішень щодо цього не приймав.
 
Другий співголова партії "Опозиційний блок" Борис Колесніков також підкреслив, що заява про створення Опозиційної платформи "За життя", яка прозвучало в стінах Верховної Ради, є особистою ініціативою народного депутата Юрія Бойка, не узгодженою з іншими членами "Опоблоку" і не легітимізованою з'їздом партії.
 
"Ми є послідовними прихильниками консолідації опозиційних сил і висунення єдиного кандидата в президенти - авторитетного представника промислових і підприємницьких кіл, місцевого самоврядування, здатного перемагати на виборах, а не кандидата, що є підстилкою для нинішньої влади", - написав Колесніков у Facebook.

Нагадаємо, співзасновник «За життя» Євген Мураєв перебіг до табору Віктора Медведчука, віддавши Андрію Портнову свій канал, а навколо Ріната Ахметова групуються Сергій Льовочкін та Олександр Вілкул.