Квартиру Марії Максакової у Києві намагалися захопити

12:05, 19.10.2018
Квартиру Марії Максакової у Києві намагалися захопити

Марія Максакова заявила про захоплення її орендованої квартири власником житла, який нібито вкрав її квартиру в Москві

Марія Максакова, оперна співачка, екс-депутатка Держдуми Росії, вдова Ігоря Вороненкова, заявила, що її орендовану квартиру в Києві намагалися захопити близько десятка молодиків.

В прокуратурі розповіли про обставини події та відкрили кримінальне провадження за фактом взлому квартири.

"У четвер, 18 жовтня 2018 року, група невідомих чоловіків, зламавши двері проникли у квартиру на бульварі Т. Шевченка у Києві, де проживає вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова", – йдеться в повідомленні.

"У цей час в приміщенні знаходилися син Максакової та няня. Невідомі, які поводилися агресивно, змінили на дверях замки та вимагали звільнити приміщення", – інформує прокуратура.

Отримавши повідомлення про захоплення житла, правоохоронці виїхали на місце події.

"У подальшому дев’ятьох осіб, які брали участь у протиправних діях, доставили до Шевченківського управління поліції", – сказано в повідомленні.

На даний час за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за статтею 356 КК України (самоправство).

Проведення досудового розслідування доручено Шевченківському управлінню поліції. Хід слідства прокуратурою взято на контроль.

Марія Максакова у захопленні квартири звинувачує власника приміщення Дениса Панаітова.

Виданню Гордон вона розповіла, що Денис Панаітов, екс-начальник відділу Слідчого комітету Одинцовського району Москви, вмовляв її та чоловіка Дениса Вороненкова переїхати до Києва, щоб уникнути розправи в Росії.

Він нібито домовився із Денисом Вороненковим про обмін квартири Панаітова в Києві та Максакової-Вороненкова в Москві. Марія Максакова ррозповідає, що Денис Вороненков передав Денису Панаітову права власності на вдвічі дорожчу квартиру в Москві, а наступного дня, до підписання аналогічного договору про передачу Вороненкову квартири Панаітова в Києві, чоловіка Марії Максакової застрелили.

Марія Максакова наголошує, що півтора місяці після вбивства чоловіка вважала Дениса Панаітова замовником злочину проти Дениса Вороненкова, хоча українські правоохоронці звинувачують у цьому екс-чоловіка співачки Володимира Тюріна.

Вона також заявила, що платила за оренду квартири в Києві 8 тисяч доларів щомісяця.

В Україні проти Дениса Панаітова розслідується справа про шахрайство, яку відкрили за заявою Марії Максакової.