Поблизу Стамбула в лісі шукають тіло зниклого із посольства Саудівської Аравії журналіста

11:08, 19.10.2018
Поблизу Стамбула в лісі шукають тіло зниклого із посольства Саудівської Аравії журналіста

Акція з вимогою знайти і звільнити Джамала Хашкаджі (фото: Reuters)

У лісі під Стамбулом поліція намагається знайти останки журналіста Джамала Хашкаджі, який близько двох тижнів тому увійшов до будівлі консульства своєїї країни, Саудівської Аравії, та зник.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на іноземні ЗМІ.

За словами джерел у поліції, в результаті обшуків в консульстві і резиденції консула слідчі відновили "багато зразків" і спробують проаналізувати їх на предмет слідів ДНК Хашкаджі.

Поліція розширила територію пошуків тіла, відстеживши маршрути і зупинки автомобілів, які виїжджали з консульства Саудівської Аравії і резиденції консула 2 жовтня, день, коли Хашкаджі бачили востаннє.

Вбивці журналіста, ймовірно, скинули його останки в Белградський ліс, що прилягає до Стамбула, і в сільській місцевості, вважають чиновники.

"Розслідування привело до певних підозр, що його останки можуть перебувати в місті Ялова і в Белградському лісі, поліція обшукувала ці райони", - сказав один з чиновників.

Нагадаємо, Джамала Хашкаджі зник 2 жовтня під час візиту в консульство Саудівської Аравії в Стамбулі. За даними турецьких правоохоронців, там його, швидше за все, вбили.

Через підозру у вбивстві журналіста на території консульства британський, французький, нідерландський та американський міністри скасували намір відвідати інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді.

Президент США Дональд Трамп 18 жовтня вперше заявив, що вважає саудівського журналіста мертвим. Він висловив довіру повідомленням розвідки з декількох джерел, згідно з якими до вбивства Хашкаджі причетне керівництво Саудівської Аравії.