В підручнику російської мови продовжують вчити про багатонаціональну Україну попри норми ООН і переписи населення

11:29, 14.09.2018
В підручнику російської мови продовжують вчити про багатонаціональну Україну попри норми ООН і переписи населення

Радянський міф про багатонаціональність України продовжують транслювати в підручниках із російської мови. (фото: Лариса Ніцой / Facebook)

В українському підручнику російської мови продовжують вчити про багатонаціональну Україну попри норми ООН і переписи населення, які доводять моноетнічність країни.

На цю невідповідність звернула увагу дитяча письменниця та громадська активістка Лариса Ніцой.

"Міністерство і далі впарює пургу українцям з дитинства, що ми багатонаціональная страна, тому українець, знай свайо мєсто серед інших етносів. В стойло. Так нам савєти ще впарювали", - пише вона у Facebook.

Дані соцопитування та перепису населення свідчать, що в Україні понад 73% населення - українці, що, за нормами ООН, дозволяє вважати державу моноетнічною.

"За останніми опитуваннями центру Разумкова українцями себе вважають 92% громадян. За даними ООН моноетнічною державою вважається країна, якщо в неї 73% представників одного етносу. І нічого, що 27% - інші національності. 73% - Це моноетнічна крана. Так каже ООН. А в Україні 92% вважають себе українцями. 92! За офіційним довоєнним переписом населення 2001 року Українців в Україні було 77,8 % - це теж МОНОЕТНІЧНА держава", - нагадає Ларса Ніцой.

Вона додає, що відповідальність за неправдиві дані в підручнику покладається особисто на очільницю Міністерства освіти, яка має контролювати експертів, які рекомендують підручники.



Нагадаємо, навколо підручника російської мови для українських третьокласників розгорівся скандал, бо експерти допустили російську пропаганду в підручнику. Міністерство виправдовувалося тим, що пропаганду мали заклеїти наліпкою.