У Харкові під час затримання банди здирників ветеран АТО погрожував гранатою: його застрелили

09:55, 14.09.2018
У Харкові під час затримання банди здирників ветеран АТО погрожував гранатою: його застрелили

Подільник застреленого екс-нацгвардіця затриманий (фото: СБУ)

Під час спецоперації СБУ в Харкові застрелили ветерана АТО, екс-бійця Національної гвардії, який погрожував підірвати гранату при затриманні за вимагання $50 тисяч.

Про стрілянину повідомляє прес-служба СБУ.

Бандити вимагали у бізнесмена 50 тисяч доларів, приїхали за другим траншем у 20 тисяч "зелених".

Під час передачі грошей і сталася стрілянина.

"Під час затримання один із зловмисників намагався вчинити збройний опір, погрожуючи застосувати проти них бойову гранату. Проти нападника була із дотриманням вимог законодавства застосована табельна вогнепальна зброя. Від отриманого вогнепального поранення він помер у лікарні. На жаль, він виявився колишнім учасником антитерористичної операції", - зазначили у відомстві.

Згодом місцеве видання Newsroom дізналося, що застрелений харківчанин 1995 року народження був бійцем Національної гварді, після демобілізації у січні 2018 року очолив спілку ветеранів АТО одного із районів міста.

Нібито під прикриттям цієї спілки і діяли бандити.

"Група зловмисників здійснювала напади на будівельні майданчики, де зводилися об’єкти комерційної нерухомості. Вони застосовували фізичне насильство, знищували та пошкоджували майно, блокували монтажні роботи підприємців. За припинення, у тому числі, фізичного тиску на бізнес, вони від імені громадської ветеранської організації вимагали гроші, нібито на благодійність", - проінформували в СБУ щодо причин спецоперації.

Затриманому зловмиснику інкримінують ст. 189 Кримінального кодексу - вимагання.



Нагадаємо, у Харкові в 30-річного чоловіка кинули саморобну вибухівку.