Аграрна партія України офіційно очистилася від проросійських сил

14.09.2018
Аграрна партія України офіційно очистилася від проросійських сил

Учора відбулося засідання Політичної ради Аграрної партії України, лідер якої Віталій Скоцик нещодавно зробив заяву щодо спроби захоплення політсили людьми Медведчука. На засіданні було ухвалено низку кадрових рішень, а також визначено дату з’їзду партії, повідомляє прес-служба цієї політсили.

Зокрема, у зв’язку з численними зверненнями від місцевих партійних організацій стосовно діяльності від імені партії політичних аферистів і московських запроданців Політична рада проголосувала за припинення повноважень i виключення з лав партії заступника голови Олега Корбана, членів президії Михайла Поживанова, Володимира Шандри і Стелли Хлус, а також виключення з членів президії та звільнення з посади радника голови партії Василя Даниліва. Вказаних осіб звинувачують у спробі організації заколоту в партії, зміщення керівництва партії та намаганні покласти політичну силу під проросійські прапори напередодні президентських і парламентських виборів.

«Скликання Політичної ради партії стало вимушеним кроком, адже ми не могли не зреагувати на спробу рейдерського захоплення нашої політичної сили в інтересах проросійських кандидатів, — заявив лідер аграріїв Віталій Скоцик. — Сьогодні ми кадрово очистилися від людей, які, перебуваючи в наших лавах, сприяли цьому процесу. Їх запрошували на засідання Політради для пояснень, однак запрошення вони проігнорували, а зараз, підозрюю, намагатимуться розгойдати інформаційну хвилю про начебто не легітимність сьогоднішніх рішень партійців. Хочу наголосити, що Аграрна партія України ніколи не стане п’ятою колоною Кремля і жорстко реагуватиме на спроби московської агентури завадити нам проводити самостійну політику. Одностайне голосування показало, що правда на нашому боці. Також додам, що, згідно зі статутом партії, рішення політради про виключення осібi з партійних лав є остаточним і оскарженню не підлягає».

Водночас на засіданні Політради АПУ було визначено дату з’їзду партії — він відбудеться 21 жовтня. На ньому партійці мають визначитися щодо формату участі у найближчих виборах Президента України.