У пустелі Південної Африки вибухом кольорів розпустилися дикі квіти (фото)

16:23, 13.09.2018
З кінця липня і до кінця вересня в Південній Африці починається квітковий сезон і великі ділянки посушливих земель уздовж західного узбережжя Південної Африки покриваються калейдоскопічним килимом з диких квітів, повідомляє BBC.
 
Спекотна безбарвна пустеля перетворюється в яскравий вибух кольору. Хоча такі квіти зустрічаються і в інших пустелях, але тільки ця славиться таким розмаїттям і розмаїттям фарб.
 
Ці рослини - однорічки, і з першими гарячими вітрами квіти зів'януть, а насіння пролежать в землі до наступного сезону дощів.
 
Світовий розголос незвичайне явище отримало завдяки фотографу Томмі Тренчарду, який випадково натрапив на квіти, коли відпочивав зі своєю дружиною в долині Biedouw в Південній Африці.
 
Його захопило це сюрреалістичне видовище, і він виклав фото квіткової пустелі в інтернет, прокоментувавши їх так: "І недовговічний, ефемерний характер цього природного явища робить його ще більш особливим. Люди схильні думати про Південну Африку як про місце для перегляду диких тварин, але її дикі квіткові розквіти конкурують з усім, що ви можете побачити на типовому сафарі".