Через катастрофу в Армянську частина шкіл Херсонщини зупинили навчання

12:55, 07.09.2018
Через катастрофу в Армянську частина шкіл Херсонщини зупинили навчання

У Херсонській області призупинили навчання у школах та дитячих садках, які перебувають в зоні можливого ураження викидами з заводу "Кримський титан", що поблизу адмінкордону на анексованому півострові.
 
Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації.
 
Оперативні рішення у зв’язку з хімічними викидами з заводу керівництво області ухвалило пізно ввечері 6 вересня.
 
Так, на Херсонщині проведуть роз’яснювальну роботу серед населення для підвищення рівня обізнаності правил загально-профілактичних заходів.
 
Крім того, в області проведуть оздоровлення дітей в дитячих таборах.
 
У МОЗ станом на 6 вересня повідомили про відсутність шкідливих речовин у повітрі Херсонщини.
 
Як стало відомо 28 серпня, на півночі окупованого Криму в Армянську 23-24 серпня стався викид невідомої речовини в атмосферу. Через нього утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.
 
При цьому окупаційна влада визнала проблему лише після того, як про неї два дні повідомляли у соцмережах. Згодом голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов повідомив, що викид забруднюючих речовин стався із заводу "Кримський Титан", який приписують Дмитру Фірташу.
 
На Херсонщині прикордонники також зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму. Вони скаржаться на погане самопочуття через випари невідомої речовини на титановому заводі "Кримський титан".
 
Згодом з'ясувалося, що викид на заводі "Кримський титан" стався через влучення в нього російських снарядів. Українська омбудсвумен Людмила Денісова попросила ООН втрутитися в ситуацію з екологічною катастрофою в Армянську.
 
Напередодні до лікарні в Херсоні потрапили 15 дітей, у них підозрюють отруєння викидами з окупованого Армянська.