Журналістка Наталія Седлецька обурилася запрошенням Луценка на таємну зустріч

15:10, 05.09.2018
Журналістка Наталія Седлецька обурилася запрошенням Луценка на таємну зустріч

Йти на зустріч до ГПУ Седлецька не збирається (фото: соцмережі)

Генеральний прокурор покликав журналістку програми "Схеми" на "Радіо Свобода" Наталію Седлецьку на "закриту" зустріч.
 
Про це вона повідомила у Facebook.
 
"Вчора близько опівночі мені зателефонувала прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган. Повідомила, що Генпрокурор запрошує мене сьогодні на закриту зустріч. Без камери. На 15-30", - пише Седлецька.
 
За її словами, озвучена мета зустрічі - пояснити, навіщо ГПУ вдалось до зняття інформації з її телефону.
 
Як розповіла журналістка, Сарган запевняла, що Генпрокуратуру нібито не цікавить SMS-переписка, а лише пересування та місцеперебування телефону.
 
"Не вибачитись. Не визнати, що це надмірність, яку скасують. Що це самоуправство слідчого, якого покарають. А пояснити, що інакше як вивчити мої маршрути за 17 місяців, вони зібрати докази про один день не могли", - обурюється Седлецька.
 
За її словами, йти на зустріч до ГПУ вона не збирається.
 
"Ми проти кулуарщини. Тому "Радіо Свобода" запрошує Юрія Луценка в цей же час о 15-30 замість кулуарної зустрічі за зачиненими дверима дати відкритий коментар у прямому ефірі нашого ЗМІ", - заявила журналістка.
 
Вона додала, що у справі, "яка викликала такий резонанс, генпрокурор має знайти в собі сміливість публічно пояснити такий крок свого підлеглого і бути готовим відкрито відповісти на всі запитання".
 
Справа в тому, що рішенням суду Генеральній прокуратурі було надано доступ до телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької протягом 17 місяців.
 
4 вересня "Радіо Свобода" висловило обурення ухвалою суду, справа набула розголошення.
 
Водночас група депутатів підписала звернення до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням про невідкладний прийом через рішення суду. Відповідне звернення підписали народні депутати Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Євтушок, Сергій Лещенко, Ольга Червакова, Олена Сотник, Вікторія Войціцька, Юрій Левченко, Олексій Рябчин, Альона Шкрум, Іван Крулько, Оксана Юринець, Павло Різаненко, Леонід Ємець.