П’ятеро військових загинули під час штурму позицій біля Кримського та на Донеччині

15:39, 23.08.2018
П’ятеро військових загинули під час штурму позицій біля Кримського та на Донеччині

Ранок 23 серпня ознаменувався важкими втратами на фронті. (фото: Anatolii Stepanov / Facebook)

У Луганській області поблизу Кримського під час штурму позицій загинуло 4 українських військових, ще один захисник поклав своє життя на лінії фронту на Донеччині.

В прес-центрі Операції об’єднаних сид повідомили. що починаючи з 05:25, протягом двох годин бойовики випустили 35 мін калібру 120-мм по позиціях військових в селищі Кримське

"Близько 06:00 під прикриттям артилерії та мінометного вогню противник наблизився до передових позицій однієї з механізованих бригад в районі Кримського та здійснив спробу захоплення спостережних постів вздовж Бахмутської траси", - зазначив під час брифінгу полковник Дмитро Гуцуляк.

Внаслідок загалом внаслідок п’ятигодинного бою загинули четверо українських військовослужбовців, ще семеро отримали поранення.

Сепаратисти здійснили понад 30 пострілів з артилерії калібру 122-мм, випустили понад 60 мін калібру 120-мм та 60 мін калібру 82-мм, вели обстріли з озброєння БМП та гранатометів різних типів. Українські військові використали озброєння БМП та гранатомети.

Речник Міноборони також повідомив про обстріл селища Новотошківське з артилерії та мінометів, обстріли селищ Північне, Старогнатівка, Водяне, Лебединське та Широкине, Піски, міста Красногорівка. Внаслідок цих обстрілів загинув ще один військовий.

Наразі імена загиблих не повідомляються.

Президент Порошенко згодом повідомив, що внаслідок бою в районі Кримського загинуло 8 бойовиків.