Суд залишив під вартою Олександра Єфремова - щоб не погрожував свідкам

11:33, 10.08.2018
Суд залишив під вартою Олександра Єфремова - щоб не погрожував свідкам

Єфремов якось у суді казав, що не пам’ятає, скільки проти нього порушено справ

Старобільський районний суд Луганської області задовольнив клопотання прокуратури і продовжив на два місяці тримання під вартою екс-регіоналу Олександру Єфремову.
 
Про це повідомляє Генеральна прокуратура.
 
У рішенні суду йдеться, що Єфремов залишатиметься під вартою ще 60 діб - до 7 жовтня 2018 року включно.
 
У прокуратурі зазначили, що більш м’якого запобіжного заходу буде недостатньо для запобігання ризикам, бо Єфремов, зокрема, може впливати на свідків. 
 
Декілька свідків підтвердили під час засідання, що отримували погрози.
 
Водночас двоє екс-регіоналів, а нині народні депутати від "Опозиційного блоку" - Микола Скорик та Юрій Мирошниченко - заявили про готовність взяти на поруки колишнього однопартійця. 
Цього ж вимагала і сторона захисту, але суд задовольнив клопотання прокуратури.
 
Нагадаємо, Єфремова звинувачують у створенні так званої ЛНР, її фінансуванні, державній зраді, сепаратизмі та сприянні захопленню адміністративних будівель. 
 
Єфремова також підозрюють у керуванні незаконним голосуванням у Верховній Раді 16 січня 2014 року за так звані "диктаторські закони", а також за нанесення збитків державі (його компанії вигравали тендери за завищеними цінами у державного "Луганськвугілля". 
 
За "диктаторські закони" у Єфремова окремий судовий процес, як і за "Луганськвугілля", за ці статті його затримували в 2015 році, але випустили під заставу у 3,6 мільйонів гривень, які вніс соратник Борис Колесніков.
 
Ще одну справу проти Єфремова - за розпалювання міжнаціональної ворожнечі проти Єфремова ГПУ закрила через відсутність складу злочину. 
 
Єфремов якось у суді казав, що не пам’ятає, скільки проти нього порушено справ.
 
Зауважимо, що Генеральна прокуратура затримувала Єфремова за одними статтями (корупційними), а судить за іншими (сепаратизм, держзрада).
 
8 травня 2018 року швейцарське Відомство з протидії відмивання коштів заявило, що на пов'язані з екс-регіоналом Олександром Єфремовим рахунки у Швейцарії з 2006 року надійшли 33 мільйони швейцарських франків.
 
30 липня 2016 року Єфремова затримали в аеропорту "Бориспіль" з квитком на Відень.