Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко дорікнув Усику за бій у Москві

13:15, 23.07.2018
Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко дорікнув Усику за бій у Москві

Віце-прем'єр-міністр дорікнув українському боксеру. Фото В'ячеслав Кириленко / facebook.com

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко вважає, що через виступи українських спортсменів у Росії важко доводити світові агресію останньої.
 
Так він прокоментував у Twitter перемогу українського боксера Олександра Усика у Москві.
 
"Усик, поза сумнівом, класний боксер. Але ще декілька подібних подій у Москві за участю українців і в агресію Росії проти України у світі вже ніхто не повірить. Тільки в "дружбу". І це серйозно", - наголосив урядовець.
 
Водночас перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко прокоментувала пропозицію Володимира Гройсмана щодо присвоєння Олександру Усику звання Героя України.
 
"Герої України - на фронті! Вони захищають Україну в реальних боях з Москвою, а не в Москві", - написала вона у Фейсбуці.
 
За її словами, спортсмени, співаки - це кумири і улюбленці мільйонів, вони мають право на високі державні відзнаки і нагороди.
 
"Але ж ми говоримо про Зірку Героя. Її вагу не можна розмивати", - підкреслила вона.
 
Віце-спікер додала, що в останні чотири роки високе звання Героя України було присуджено українським воїнам за героїзм і мужність, багатьом з них посмертно. 
 
"Тому не варто плутати грішне з праведним, змішувати все докупи, й займатися демагогією на темі героїв", - пояснила Ірина Геращенко.
 
Сам Олександр Усик заявив, що не чув про ідею присвоєння йому звання Героя України. Про це він повідомив в аеропорту Київ після прибуття з Москви, де проходив його поєдинок з росіянином Муратом Гассіевим, пише Радіо Свобода.
 
"Я про це не знаю нічого, я не читав. Не можу вам нічого сказати. Якщо чесно, мені здається, що вони (українська влада, - ред.) перебільшують мої можливості", - сказав Усик.
 
Нагадаємо, український боксер Олександр Усик переміг росіянина Мурата Гассієва і став абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі. Бій проводився в Москві, в рамках Всесвітньої боксерської суперсерії.
 
Це перший абсолютний чемпіон світу в історії України. Тепер Усик - чемпіон світу за версією WBO, WBC, IBF і WBA.