Міноборони розірвало угоду на будівництво казарм на «Широкому лані»

10:01, 21.07.2018
Міноборони розірвало угоду на будівництво казарм на «Широкому лані»

Міноборони розірвало контракт з компанією «Ріст», яка була зобов'язана побудувати казарми та облаштувати інфраструктуру в навчальному центрі Збройних сил «Широкий лан», через недоброчесне виконання послуг.
 

Про це повідомив на брифінгу в Міноборони заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗС полковник Олександр Чергінець, передає «Укрінформ».
 

«Будівельна компанія «Ріст» була викликана на переговори до Міністерства оборони, за результатами яких, враховуючи неспроможність даної компанії виконувати взяті на себе зобов'язання, було прийняте рішення щодо розірвання всіх договорів. Призначено перевірку по кожному з об'єктів та за результатами яких будуть виставлені штрафні санкції», - повідомив Чергінець.
 

За його словами, таке рішення було ухвалене після наради з керівництвом будкомпанії, яке повідомило, що не може виконати роботи.
 

«Призначено перевірку по кожному з об'єктів та за результатами яких будуть виставлені штрафні санкції», - сказав Чергінець.

Також він пообіцяв внести компанію до «чорного списку» через систематичне порушення домовленостей.
 

«Дії компанії "Ріст" в умовах збройної агресії РФ проти України можна розцінювати як диверсію. Компанія створила передумови, які можуть призвести до зриву строків завершення та передачі об'єктів в експлуатацію військовими частинами», - заявив представник Міноборони.
 

Він зазначив, що матеріали щодо цього забудовника будуть передані до правоохоронних органів.
 

Чергінець додав, що загалом з зазначеною будівельною компанією Міноборони уклало договори приблизно на 300 млн гривень.
 

Зокрема, 232 млн - це сума, яка йшла на будівництво інфраструктури в «Широкому лані»; 31 млн - це будівництво казарм поліпшеного типу в Одесі; 12 млн - це будівництво казарм в Миколаєві; 15 млн йшло на будівництво навчального центру в Бердичеві та 2 млн - на будівництво їдальні у «Десні».