Родина із Одещини стала найбільшою в Україні: 346 дорослих та дітей

11.07.2018
Родина із Одещини стала найбільшою в Україні: 346 дорослих та дітей

Родина Семенюків на вручені сертифікату про Рекорд України

У селищі Доброслав, що на Одещині, зафіксували рекорд України — знайшли найбільшу в нашій країні родину. «Новий національний рекорд зафіксовано. Родина Семенюків із Доброслава — найбільша родина в Україні», — повідомила голова селища Людмила Прокопенко.

Семенюків нарахували аж 346 дорослих та дітей. Старшому Семенюкові — 87 років, найменшому — лише два тижні. Місцеві кажуть, що в селі цілий квартал родичів, а жінки з родини народжують дітей цілими садковими групами чи шкільними класами. І жоден із молоді не покинув селище — усі будують свої домівки поряд із ріднею.

За словами Людмили Прокопенко, зараз родину готуватимуть до внесення в світову Книгу рекордів Гіннесса.

За інформацією «УМ», сім’я рекордсменів є не тільки найбільшою родиною в Україні, а й в усьому світі. Зараз у Книзі рекордів Гіннесса статус рекордсмена має родина з Індії, в якій нарахували 192 члени. В родині Семенюків — 346.

Зазначимо, що Семенюки — досить незвична родина. Вони належать до доброславської громади так званих євангельських християн святих сіоністів. Мешканці селища називають їх «бороданями», бо чоловіки тут не стрижуть бороди.

Головою сімейства є 87-річний Павло Семенюк, який все своє життя працював у містечку Доброслав будівельником. Більшість чоловіків із родини також займаються будівництвом та ремонтом будинків.

Батько супер-сімейки має 13 дітей, 127 онуків, 203 правнуки та три праправнуки.

Наймолодші народилися під час підготовки рекорду до реєстрації в Національному реєстрі. Зі 346 задокументованих членів родини на церемонію приїхали 252 людини. «Своїх онуків запам’ятати неможливо. У мене тільки прямих онуків 83, то я молодших уже не пам’ятаю. А правнуків — кожного дня знайомлюсь», — каже найстарший Семенюк.

Цікаво, що під час реєстрації рекорду деякі жінки «клану Семенюків» перебували в пологовому будинку.

А щодо «конкурентів» з Індії, то цей рекорд родини Зіона Чана зафіксований давно.

«Але є важливий нюанс — родина Семенюків почалася з одного-єдиного шлюбу і для нас це дуже важливо, оскільки міцна сім’я і родина були завжди критеріями для українського народу. В індійській сім’ї було 39 дружин. У Росії також є рекорд, де 135 членів родини, але там є усиновлені діти. В українській родині — всі рідні діти», — заявила після церемонії керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.