«Правий сектор» Тернополя вимагає заборонити російськомовну музику в громадських місцях

11.07.2018
«Правий сектор» Тернопільщини звернувся до Тернопільської міської ради з ініціативою про заборону звучання російськомовної музики у транспорті, закладах харчування, розважальних центрах та інших громадських місцях.
 
«Домінування російської мови у медіа-просторі — це найпотужніший інструмент культурної війни з Україною, яка згодом переросла у збройний конфлікт на сході. Єдиний дієвий спосіб для уникнення подібних ситуацій у майбутньому полягає в боротьбі з російською пропагандою на телебаченні, радіо та в інтернеті...» — йдеться, зокрема, у зверненні. 
 
Нагадаємо, що два роки тому (відреагувавши на відповідну петицію тернополян)  виконком Тернопільської міськради вже заборонив транслювати у громадських місцях пісні російських виконавців.
 
Однак тоді ця заборона стосувалася лише 14 співаків зi спеціального списку СБУ (визнаних такими, що становлять загрозу національній безпеці України) — приміром, Кобзона, Газманова, Расторгуєва, Боярського та деяких інших.
 
Сьогодні ж «Правий сектор» вважає за потрібне взагалі заборонити звучання російськомовних пісень у громадських місцях (здебільшого, ніде правди діти, із динаміків линуть низькопробні шансон та попса).
 
Категорично націоналісти також проти того, щоб у Тернопіль приїжджали з концертами виконавці, які виступають чи виступали на окупованих Росією українських територіях.
 
«Тернопіль славиться своїм високим рівнем патріотизму та рівнем національної свідомості містян, тому заборона російськомовного контенту має стати поштовхом для розвитку української культури в нашому краї та Україні. Настав час поставити крапку у відголосі діяльності режимів, які вбивали нашу націю», — підсумовують своє звернення представники «Правого сектору» Тернопільщини.