Депутати по-студентськи перед канікулами «підтягують хвости» у голосуваннях

11.07.2018
Депутати по-студентськи перед канікулами «підтягують хвости» у голосуваннях

Сергій Шахов.

Допрацьовуючи останній тиждень перед канікулами, народні депутати на втрачають надії таки оновити склад Центральної виборчої комісії.

Як повідомила народний депутат від «БПП» Ірина Луценко, є домовленість, що це питання розглянуть уже в четвер. Розпочати нинішній пленарний тиждень «iз питань, до яких парламент не дійшов минулого тижня» пропонує і спікер ВР Андрій Парубій.

Він нагадав на засіданні Погоджувальної ради в понеділок, що «не розглянуто проект закону щодо безпеки і оборони (№ 6697) і блок законопроектів iз питань аграрної політики».«Блок з аграрної політики досить об’ємний — там близько восьми питань. Розгляд цих питань займе більшість дня у вівторок», — додав Парубій. За його словами, в середу Верховна Рада може розпочати розгляд питання про бізнес-омбудсмана, а в четвер цей документ може бути проголосований.

«ЦВК, недоторканність, вибори, перейменування вулиць i населених пунктів — це все дуже важливі питання, але треба ж хоч трохи мати совість, — емоційно зазначив на Погоджувальній раді народний депутат від політичної сили «Наш край» Сергій Шахов. — Давайте проголосуємо ті проекти, які дійсно мають значення для людей, а потім повернемося до дуже важливих питань, на яких можна влаштовувати шоу. Бо шоу без хліба просто нікому буде спостерігати».
 
Депутат додає: «На тому тижні не було прийнято блоки аграрного сектору, екології та Чорнобильської катастрофи. Треба думати, як нагодувати наш український народ, і дати можливість сьогодні аграріям розвиватися! Тому партія «Наш край» закликає на цьому пленарному тижні консолідуватися довкола законопроекту 6527-д «Про сільськогосподарську кооперацію». Кооперація працює на один відсоток. Якби вона працювала на 20 відсотків, то ми б нагодували не тільки Україну, а й Європу. Проголосувати за №8171 — проект Закону про основні засади державної агарної політики та державної політики сільського розвитку, № 5448-д — про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, закон № 8450 — про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів, закон № 6490-д — про стимулювання, створення та діяльність сімейних фермерських господарств». 
 
Як наголошує депутат, «екологічна катастрофа практично на дворі».
 
«В усьому світі на смітті заробляють мільярди доларів. У нашій країні на кожному кутку — сміттєзвалище. Чому під ногами в Україні валяються мільярди доларів і ніхто цього не вирішує? Сьогодні є інвестори, які хочуть зайти в Україну з сотнями мільйонів доларів, побудувати підприємства, дати робочі місця, а ніхто на це не звертає увагу». Тому, на його думку, «екологічний» пакет документів (законопроект №6602 про імплементацію вимог директив ЄС у сфері поводження з відходами, №4835-д — щодо стимулювання використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії, №4836 — щодо оподатковування розміщення побутових відходів, № 4837 — про екологічний податок) також має бути проголосований уже на цьому тижні. n
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Розглядаючи вчора блок аграрних питань, парламент прийняв за основу проект №5448-д Закону «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», яким встановлюють загальні вимоги до інформації про харчові продукти. Ухвалено також Закони «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств».