Москалькова повз Денісову проїхала в колонію до Сенцова та робить селфі (відео)

12:51, 28.06.2018
Москалькова повз Денісову проїхала в колонію до Сенцова та робить селфі (відео)

Москалькова зробила вигляд, що не бачить Любмили Денісової. Фото Рамблер

Кортеж уповноваженої з прав людини Росії Тетяни Москалькової заїхав на територію колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі, проїхавши повз українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка очікувала біля колонії.
 
Відео заїзду кортежу на територію колонії опублікував УНІАН.
 
Після цього Денісова намагалася додзвонитися до Москалькової, однак її телефон не відповідав.
 
Відповідне відео розмістив у Facebook журналіст Роман Цимбалюк.
 
"Це просто якесь ганебне явище, коли уповноважена проїжджає повз іншого уповноваженого, яка перебуває на території Росії, щоб виконати домовленості двох президентів. Гарантований мені безперешкодний доступ президентом Росії, і взагалі нічого не відбувається. Вони просто проїхали кортежем повз нас. Це ганьба", - сказала Денісова.

Пізніше український омбудсмен написала в Facebook, що постійно звертається до чергового з проханням пропустити до Сенцова і намагається подати відповідну заяву, але її не приймають.
 
"З-за воріт я бачу, що люди, які приїхали кортежем, ходять по території, Тетяна Москалькова робить селфі", - додала Денісова.
 
Раніше в четвер омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що їде до Лабитнангі, Росія, щоб зустрітися з політв'язнем Олегом Сенцовим.
 
Однак прес-секретар омбудсмена Росії Тетяни Москалькової Олексій Зловедов заявив, що Москалькова планує відвідати в четвер Сенцова, але без Денісової.
 
"Дійсно, в регіоні перебуває Уповноважений з прав людини Верховної ради України, пані Денисова, яка прилетіла в регіон абсолютно самостійно, без узгодження ані з уповноваженим з прав людини в Росії, ані з відповідними структурами", - додав він.
 
Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй не дозволили зустрітися з жодним із українських політв'язнів - зокрема відмовили у допуску до Олега Сенцова, який голодує в російській колонії вже 46 днів, до Романа Сущенка, Миколи Карпюка.
 
27 червня Денісова звернулася до глави адміністрації президента РФ через нереалізовані гарантії, дані їй Володимиром Путіним.