Новопризначеному голові Донецької ОВЦА Куцю погрожують судом за неподану декларацію

13:35, 25.06.2018
Новопризначеному голові Донецької ОВЦА Куцю погрожують судом за неподану декларацію

Олександр Куць став держслужбовцем, тому зобов’язаний показати свої статки (фото: Донецька ОДА)

Екс-голова СБУ Донеччини та Луганщини Олександр Куць не подав декларацію перед призначенням на посаду голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, тому активісти-антикорупціонери погрожують тепер йому судом.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

"У п’ятницю, 22 червня, Президент Петро Порошенко підписав Указ про призначення генерала СБУ Олександра Куця головою Донецької обласної державної адміністрації. Однак, як з’ясувалося, Куць не подав перед призначенням електронну декларацію. Це є грубим порушенням закону та несе за собою кримінальну відповідальність", - ідеться у повідомленні активістів-антикорупціонерів.

Олександр Куць до 22 червня був головою управління СБУ в Донецькій і Луганській областях.

На думку юристів ЦПК, він може й досі залишатися в лавах СБУ, щоб не подавати е-декларацію. Хоча закон забороняє одночасно займати посаду голови ОДА та нести службу в СБУ.

"У законі чітко сказано, що кандидати на посаду голів ОДА мають подавати електронні декларації перед призначенням. Олександр Куць цього не зробив, хоча він не є секретним "агентом", і може прикриватися статусом службовця СБУ, щоб не показувати свої статки", - переконаний юрист "Центру протидії корупції" Андрій Савін.

Він додав, що такі дії Олександра Куця оскаржуватимуть в НАЗК.

"Крім того є всі підстави звернутися до суду, вимагаючи подання ним електронної декларації, як публічної особи", - сказав Андрій Савін.

Нагадаємо, Олександр Куць призначений головою Донецької ОВЦА.