Посольство Росії у Києві обклеїли фотографіями Аркадія Бабченка

13:06, 30.05.2018

Активісти обклеїли портретами убитого російського журналіста Аркадія Бабченка посольство Російської Федерації в Україні в середу.

 

Про це повідомляє користувач Facebook Роман Пєтушков

 

В огорожу навколо посольства РФ в Києві також поміщають жалобні квіти.

 

 

Тим часом, під будинок на лівому березі Києва, де жив Бабченко, продовжують нести квіти, передає кореспондент телеканалу "112 Україна".

 

Раніше журналістка Христина Бондаренко закликала охочих вшанувати пам'ять Бабченка збиратися під телеканалом ATR, на якому працював російський журналіст.

 

"Під посольство РФ особисто я не піду. Не бачу сенсу в цьому. Путін буде горіти в пеклі – і дуже скоро", – написала вона у Facebook.

 

 

О 7 вечора 30 травня на Майдані Незалежності вшанують пам'ять Аркадія Бабченка.

 

Як повідомляла «М», в російського журналіста Аркадія Бабченка стріляли в його помешканні у Києві 29 травня. Від отриманих поранень він помер у кареті швидкої допомоги.

 

Поліція вже має фоторобот імовірного убивці. Українські правоохоронці розглядатимуть різні версії, початкова – професійна діяльність Бабченка.

 

Деякі російські журналісти вважають, що вбивство Бабченка – це помста за те, що він писав, зокрема і в Facebook.

 

Бабченко якийсь час намагався знайти роботу в Празі, останні 9 місяців жив в Україні, виховував шістьох дітей.

 

Аркадій Бабченко – російський журналіст, блогер. Відкрито критикував путінський режим. Після початку переслідувань в Росії, переїхав на проживання до Праги, згодом до України.

 

Служив на Північному Кавказі, брав участь у першій та другій чеченських війнах. Після закінчення служби зайнявся журналістикою.