Аркадій Бабченко виховував у Росії шістьох дітей (фото)

11:34, 30.05.2018
Аркадій Бабченко виховував у Росії шістьох дітей (фото)

Аркадій Бабченко із дружиною, матір'ю і прийомними доньками.

Вбитий російський опозиційний журналіст і блогер Аркадій Бабченко опікувався шістьма прийомними дітьми. Юридично їхнім опікуном була матір вбитого – Юлія Олександрівна, власне, з нею діти живуть в орендованій трикімнатній квартирі, але Аркадій брав активну участь у їхньому вихованні, тож діти вважали його своїм батьком.

 

Про це написав користувач Олександр Фельдман у Facebook  в середу, посилаючись на telegram-канал «Методичка».

 

“Мало хто знає, що у російського журналіста Аркадія Бабченка, застреленого в Києві, було шестеро прийомних дітей, з яких троє доводяться один одному рідними братами і сестрами. Опікуном була і залишається мати Аркадія – Юлія Олександрівна, з якої діти досі живуть в орендованій трикімнатній квартирі", - повідомив Фельдман.

 

За його словами, сім'я Бабченка забрала цих дітей з дитячих будинків, вони були "дуже складними": крали, не вміли їсти тверду їжу, прати білизну, серйозно відставали в розвитку, боялися виходити на вулицю, ховали речі і їли фрукти і овочі з шкіркою.

 

Зазначається, що «в когось був панкреатит, хтось боявся виходити на світло, а у однієї дівчинки був відсутній жувальний рефлекс».

 

 

«Люда до семи років не розмовляла, Світлана не знала, що таке виноград. Сім'я Бабченка багато років піднімала їх на ноги своїми скромними силами. Вчила, розвивала, займалася. Бабченко, його дружина і мати змогли вибудувати суворий розпорядок, щоб діти привчалися допомагати один одному: хто прибирає, готує, йде за продуктами. У будинку у кожної дитини з'явилися заняття і навчальні хобі (музика, танці, малювання, спорт). Рита займається в балетній школі, Люда грає на фортепіано і малює. Христина і Рома легко справляються з технікою, допомагаючи матері Бабченко редагувати документи на комп'ютері. Ця велика сім'я сьогодні втратила свого батька», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначимо, що Бабченок з дружиною виховував також рідну доньку, яка перебувала вдома на момент вбивства батька на порозі квартири. 

 

Водночас, Національна спілка журналістів України закликала Президента України Петра Порошенка призначити державні стипендії дітям убитого журналіста Аркадія Бабченка.

 

 

Голова НСЖУ Сергій Томіленко на своїй сторінці у Facebook  написав: «Національна спілка журналістів України закликає Президента України взяти під опіку дітей Аркадія Бабченка - призначити їм державні стипендії (відповідно до Указу Президента України «Про питання соціального захисту дітей журналістів, які загинули (померли) або яким встановлено інвалідність у зв'язку з виконанням професійних обов'язків»)».

 

За його словами, практика призначення таких стипендій в Україні є.

 

«З останніх, були призначені стипендії дочці редактора редакції телебачення телерадіокомпанії Міністерства оборони України «Бриз» Дмитра Лабуткіна, дочці фотокореспондента газети «Сегодня» Сергія Ніколаєва, які загинули 2015 року в зоні АТО при виконанні службових обов'язків, та синові журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія, який був убитий під час протистояння на Майдані 19 лютого 2014 року», - уточнив голова НСЖУ.

 

Як повідомляла «УМ», російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка, який останнім часом жив в Україні, вбили увечері 29 травня у Києві на порозі власної квартири. Журналісту тричі вистрелили у спину. Він помер у машині "швидкої".

 

За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією з версій вбивства у поліції вважають професійну діяльність журналіста.

 

Бабченко народився в Москві 18 березня 1977 року, здобув освіту юриста-міжнародника. Однак відомим став, насамперед, як журналіст. Працював військовим кореспондентом у «Московському комсомольці», «Новій газеті», потім на якийсь час перейшов на телебачення.

 

Під час Революції гідності Бабченко підтримував Україну, був на Майдані, навіть зняв про це фільм. Від початку війни на Донбасі неодноразово бував у зоні бойових дій.

 

За опозиційні погляди журналіста неодноразово переслідували у Росії. У 2017 році Бабченко через погрози та небезпеку для свого життя виїхав за межі Росії. Спочатку мешкав у Празі, згодом у Києві, де став ведучим програми «Prime: Бабченко» на кримськотатарському телеканалі ATR.