У Києві чоловік побив битою поліцейського

08:31, 11.05.2018
У Києві чоловік побив битою поліцейського

На пр. Степана Бандери у Києві на заправці 18-річний чоловік на автомобілі Volkswagen створив аварійну ситуацію, через що отримав зауваження від працівника поліції. Далі порушник разом із двома друзями наздогнали поліцейського і побили його битою.
 
Про це повідомляється на сайті поліції Києва.
 
У 26-річнного поліцейського діагностували відкриту черепно-мозкову травму голови. 
 
Потерпілий – поліцейський полку поліції особливого призначення. 
 
"Зловмисник наздогнав поліцейського, який перебував за кермом на проспекті Степана Бандери та перекрив йому подальший рух. Коли правоохоронець вийшов із автомобіля, троє чоловіків почали кричати на нього, використовуючи нецензурну лайку. У розпалі конфлікту водій «Фольксвагена» витягнув із салону автомобіля бейсбольну биту та вдарив нею працівника поліції по голові", - розповів начальник слідчого відділу Оболонського управління поліції Олексій Журавель.
 
Номер машини нападників встановили через камери відеоспостереження та відстежили рух транспортного засобу. Затримання відбулося того ж вечора на вулиці Вацлава Гавела у Солом’янському районі столиці.
 
«Нападником виявився 18-річний місцевий мешканець, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Свої дії він відмовився пояснювати на підставі статті 63 Конституції України. Його затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру. Зараз вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою»,- додав Олексій Журавель.
 
З місця події правоохоронці вилучили знаряддя вчинення злочину.
 
Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.