«UA: Перший» зганьбився з картою України без Криму

17:21, 17.03.2018
«UA: Перший» зганьбився з картою України без Криму

Мить ганебної помилки телеканалу "UA: Перший".

Телеканал "UA: Перший" помилково показав карту України без Криму під час ефіру в  п'ятницю ввечері.

 

Про це повідомила прес-служба самого телеканалу, вибачившись перед глядачами.

 

"16 березня у вечірньому випуску новин на "UA: Перший" у прямому ефірі трапилась технічна помилка, внаслідок якої глядачі 27 секунд бачили карту України з помилками. Зокрема, на карті не були відображені назви областей і міст, а також показана територія без півострову Крим", - йдеться в повідомленні.

 

На телеканалі пояснили, що картинка с картою України складається з кількох десятків елементів, які накладаються один на одний шарами в спеціальній програмі для редагування графіки (Adobe After Effects).

 

"Кожен напис, кожен колір, кожне зображення можна зробити видимим, поставивши відповідну відмітку у програмі", - додали в прес-службі.

 

Мовляв, «коли дизайнер новин робив графіку для прогнозу погоди, він працював з єдиним шаблоном, який використовується для візуалізації всіх подій».

 

«Помилково, вимикаючи непотрібні для цієї новини елементи, дизайнер вимкнув й кілька потрібних шарів: зображення Криму й назви всіх областей», - зазначили на телеканалі.

 

І додали, що оскільки цей слайд готувався вже під час прямого ефіру новин, у випускового режисера не було змоги його перевірити.

 

"Відтак глядачі побачили такі критичні й дуже грубі помилки", - констатували на "UA: Перший".

 

У свою чергу, «свободівець» Олександр Аронець написав у Facebook: «Вчора. Не News One, не Інтер... UA:Перший, який фінансується за наші з вами гроші... карта України без Криму... В купі з постійною мовною шизофренією, що панує сьогодні на каналі, якої не було навіть за Януковича, мушу констатувати... немає на Аласанію Мірошниченка і «Свободи».