Геннадій Труханов пообіцяв публічно відзвітувати про свої досягнення

14.03.2018
У п’ятницю, 16 березня, одеський міський голова Геннадій Труханов відзвітує перед одеситами про свою роботу за 2017 рік.
 
Анонсовано, що зустріч із представниками територіальної громади символічно пройде в будівлі тієї самої «Європейської мерії», яка зараз є об’єктом розслідування Національного антикорупційного бюро.
 
У прес-службі міської ради повідомили, що для тих, кому не вистачить місця в приміщенні, пряма трансляція вестиметься на світлодіодному екрані, встановленому біля центрального входу до Центру інтегрованих послуг.
 
Такий звіт видається логічним піар-ходом на тлі гучного скандалу, в якому замішаний Геннадій Труханов. Нагадаємо, він є фігурантом розслідування НАБУ.
 
Його, а також кількох чиновників мерії, підозрюють за ч.5 ст. 191 КК у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем та завдаванні значних збитків міському бюджету.
 
Йдеться про купівлю будівлі колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною. 
 
Попри клопотання прокурора, на час слідства Геннадій Труханов продовжує виконувати обов’язки мера, що­дня безперешкодно зустрічаючись зі свідками та іншими фігурантами справи.
 
Очевидно, Труханов зрозумів ще з часу своїх загадкових відряджень (які викликали безліч підозр і домислів), що мовчанка — не найкраща стратегія.
 
Тож цей підкреслено публічний виступ мера носитиме, скоріш за все, не інформативний (про всі свої досягнення він нагадує на кожному судовому засіданні), а репутаційний характер. 
 
Одеська мерія також відзвітує про виконання бюджету міста за 2017 рік — 19 березня.