Державіаслужба України наклала 5,44 млрд грн штрафів на російські компанії за польоти в Крим

09:27, 13.03.2018
Державіаслужба України наклала 5,44 млрд грн штрафів на російські компанії за польоти в Крим

Літак Аерофлоту в аеропорту Сімферополя після окупації (Airlines Inform)

Державна авіаційна служба наклала 5,44 мільярдів гривень штрафів на російські компанії за порушення повітряного простору України, тобто за польоти в Крим.

Про це повідомляє УНІАН.

"До компаній-порушників застосовано фінансові санкції за правопорушення в сфері цивільної авіації щодо порушення правил і порядку використання повітряного простору України у вигляді штрафів за кожне порушення в розмірі 136 тисяч гривень", - повідомили в Державіаслужбі.

Також представники відомства повідомили, що штрафи накладено відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України.

Серед порушників повітряного простору виявилися найбільші російські авіакомпанії: Аерофлот - російські авіалінії, Авіакомпанія Уральські авіалінії, Саратовські авіалінії, Авіакомпанія ЮТейр, Авіакомпанія Росія, Нордавіа - регіональні авіалінії, Глобус, Ред Вінгс, Авікомпанія Вім Авіа, Авіаційна компанія Ямал і інші.

Державіаслужба має намір звернутися спочатку до українських судів, а далі - в міжнародні для стягнення штрафів із російських компаній у примусовому порядку.