Сулеймана Кадирова хочуть засудити на 3 роки за слова «Крим - це Україна»

11:34, 28.02.2018
Сулеймана Кадирова хочуть засудити на 3 роки за слова «Крим - це Україна»

Сулейман Кадиров та адвокат Еміль Курбедінов на суді в Феодосії (Антон Наумлюк / Радіо свобода)

У Федосії судять за публікацію в соцмережі кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова та вимагають засудити його на 3 роки умовно.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Зазначається, щосудять Сулеймана Кадирова за допис в соцмережі, в якому окупанти угледіли заклик до невизнання кордонів Росії і підтримки громадського об'єднання "Аскер".

Підставою для цього послужила публікація відео в соціальних мережах з його підписом: "Я, Сулейман Кадиров, згоден: Крим - це Україна. Завжди таким був і буде. Дякую автору за відео. Підтримую".

Кримінальну справу стосовно Кадирова порушили 11 жовтня 2016 року. У квітні 2017 року російська служба з фінансового моніторингу внесла Кадирова до переліку екстремістів і терористів.

Під час судового засідання в Феодосії суддя Анастасія Шаповал долучила до матеріалів справи всі надані стороною захисту резолюції Радбезу ООН і органів Євросоюзу, що підтверджують українську приналежність Криму і оцінюють дії Росії навесні 2014 року, як незаконну анексію півострова.

Також повідомляється, що до матеріалів справи було долучено Будапештський меморандум, про гарантії територіальної цілісності України, а також договір України і Росії про кордони, згідно з яким межа проходить по Керченській протоці.