Міноборони Росії розсекретило, скільки заробляють їхні військові

08:20, 06.02.2018
Міноборони Росії розсекретило, скільки заробляють їхні військові

Офіційний сайт Міністерства оборони Росії зробив доступною для всіх інформацію про зарплати, посади, місце служби російських військових. Знаючи дату народження військовослужбовця та його особистий номер, будь-який користувач отримує доступ до відомостей про його грошове забезпечення, посадове положення, місце і характер служби.
 
Зазначається, що на офіційному сайті Міністерства оборони Росії є посилання на "Особистий кабінет", в якому військовослужбовці і цивільні співробітники можуть в режимі онлайн отримати розрахункові листки за будь-який період часу. Є два способи увійти в "Особистий кабінет". Перший - за допомогою реєстрації, із зазначенням логіна і пароля, які користувач формує самостійно і може змінювати.
 
Другий спосіб - вхід без реєстрації. Для цього достатньо ввести особистий номер військовослужбовця (або номер СНІОС цивільного співробітника) і дату народження.
 
За даними розрахункових листів можна дізнатися як розмір отриманих сум, так і подробиці служби. У графі "Вид нарахування" вказані не тільки розміри окладу за посадою і званням, а й численні надбавки.
 
Зокрема, за особливі умови військової служби, службу в пустельних і гірських районах, виконання завдань, пов'язаних з ризиком для життя. Також спеціальні виплати визначені для льотних екіпажів, спецпризначенців, підводників і деяких інших категорій військовослужбовців.
 
На тому ж сайті Міноборони за особистим номером можна дізнатися про житлові умови військовослужбовця, перевірити, чи включений офіцер в єдиний реєстр військовослужбовців, прийнятих на облік нужденних у житлових приміщеннях.
 
Будь-хто може також дізнатися, скільки заробляють російські льотчики в Сирії.