Іван Носач загинув у снайперській дуелі під Водяним (фото)

11:05, 28.07.2017
Іван Носач загинув у снайперській дуелі під Водяним (фото)

Снайпер Іван Носач мав авторитет, як серед односельців, так і серед бойових побратимів.

Снайпер Іван Носач загинув під час ворожого обстрілу позицій ЗСУ в районі Водяного на маріупольському напрямку в четвер вранці.

 

Прес-центр штабу АТО лаконічно повідомив, що воїн загинув отримавши поранення несумісне з життям в результаті обстрілу українських позицій поблизу с. Водяне (ОТУ «Маріуполь»). Прізвище загиблого військові традиційно не повідомляли.

 

Утім журналіст і волонтер 131-го окремого розвідбатальйону УНСО (дислокується у Маріуполі) Назар Приходько стверджує, що снайпер Іван Носач загинув хоча й під час обстрілу, але внаслідок снаперської дуелі – від кулі ворожого снайпера.

 

«27.07.2017, на фронтах Національно-Визвольної Війни, загинув Іван Носач. Снайпер - в результаті снайперської дуелі. Без батька залишилися двоє дітей по 16 років. Господи! Я все розумію, але може досить поповнювати своє Небесне Воїнство за наш рахунок?», - написав волонтер Приходько у Facebook  у п’ятницю.

 

 

Іван Носач є уродженцем черкаського села Скотареве Шполянського району. Йому було 43 роки.

 

На батьківщині у Івана Носача залишилися брат, дружина та двоє неповнолітніх дітей-школярів.

 

«Непоправна втрата. Сиротами залишилася донька та син. У нашому селі всі можуть вам розповісти, якою трудолюбивою та майстровою людиною був Іван Петрович», – говорить «Україні молодій» керівник апарату Шполянської райдержадміністарції Любов Бакалина, яка родом із Скотаревого.

 

За її словами, це  вже друга втрата для її рідного села. Адже у березні помер у харківському госпіталі від важких поранень, отриманих під Мар’їнкою, 24-річний  односелець Іван Новосільський.

 

Пані Любов каже, що районна влада висловила щирі співчуття  дружині, дітям та всім рідним Івана Носача з приводу тяжкої втрати і планує виділити фінансову допомогу родині загиблого героя.