На підприємствах «Укоборонпрому» відсторонено 25 керівників через корупцію

18:47, 14.07.2017
На підприємствах «Укоборонпрому» відсторонено 25 керівників через корупцію

Петро Порошенко на Львівському бронетанковому заводі.

Щонайменше 25 керівників підприємств державного концерну «Укроборонпром» відсторонили від виконання обов’язків за результатами перевірок останніми днями.  

 

Про це повідомив Президент Петро Порошенко під час перебування на Львівському бронетанковому заводі у п’ятницю.

 

«За результатами перевірок відсторонено 25 керівників державних підприємств, і я просив би керівництво внутрішньої безпеки («Укроборонпрому», – ред.) за моїм дорученням заохотити»,– сказав глава держави.

 

За його словами, за результатами перевірок відкрито 41 кримінальне провадження, вдалося «запобігли крадіжці 631 мільйона гривень».

 

«Ніколи і ні в кого не буде «парасольки», якщо він корупціонер, і це повною мірою стосується чинного діючого керівництва заводу. Два місяці працювали правоохоронні органи, саме сьогодні проводяться відповідні процесуальні дії», – сказав Порошенко.

 

Так він зокрема прокоментував затримання п’ятьох посадовців, причетних до махінацій із закупівлями двигунів для танків, у тому числі, директора та заступника директора держпідприємства «Львівський бронетанковий завод».

 

Як повідомляла «УМ», у п’ятницю Національне антикорупційне бюро України заявило про затримання низки посадовців Збройних сил України і держпідприємства «Львівський бронетанковий завод», які у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 мільйона гривень.

 

Це сталося у ході закупівлі запасних частин і комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки. За версією силовиків, замість нових двигунів для танків Т-72 насправді були закуплені двигуни, які раніше використовувалися.

 

Державний концерн «Укроборонпром» об’єднує більше ніж 100 підприємств-учасників у 5 основних сферах оборонної промисловості. Зокрема, у розробці та виготовленні озброєння та техніки, науковій діяльності та експортно-імпортних операціях.